De kracht van de Overgang

Veranderd in een tijger

Je bent veranderd in een tijger en laat niet meer zo snel over je heen lopen. Jij, die altijd poeslief is voor iedereen en graag de vrede wilt bewaren, gromt van je af bij een opmerking. Wat overkomt je? “De overgang” roepen je  vriendinnen lachend. “Nee toch, zo oud ben ik ook weer niet”, denk je wanhopig.

Wat als….

Wel viel het je op dat je steeds meer gaat nadenken over het leven. Gedachtes als: waar word ik gelukkig van en wat wil ik nu echt? Kan ik nog een nieuwe carrière beginnen? Of een nieuwe studie? Gedachtes waar je niet altijd direct een antwoord op hebt. Soms zijn er van die dagen dat je helemaal niet meer weet wat je wilt. Dan wil je alleen maar met rust gelaten wilt worden.

Neem een stap terug

En misschien zeg je nu volmondig: Ja, dit herken ik ook! Neem dan een time-out. Doe bewust een stap terug. Ga je niet meteen opgeven voor allerlei cursussen of op zoek naar een nieuwe baan. Neem niet meteen een beslissing, maar kijk wat er NU in je leven is waar je blij van wordt, waar je energie van krijgt. Ga daarmee aan de slag. Kan je dit uitbreiden? Of kan je je hier in gaan verdiepen? En alles wat jouw energie kost : laat dit los.

RUIM OP!

Gooi al je overtuigingen dat je alles perfect moet doen overboord. De overgang is nu een tijd die voor jou aangebroken is, waar jij op nummer 1 staat. Je maakt tijd voor jezelf vrij. Ruimte om een verbinding met jezelf aan te gaan. Te gaan voelen wat klopt bij jou, waar jij super blij van wordt.

Ach, dit hoort erbij!

Misschien makkelijk gezegd dan gedaan……Maar hoe meer jij jezelf kan zijn, hoe ontspannen je door de overgang stroomt. Opvliegers, slecht slapen, vergeetachtig zijn het hoort erbij. Maar is dit zo? Juist het meebewegen met de veranderingen die in je lichaam plaatsvinden zorgt ervoor dat je de signalen van je emoties en gedachtes beter gaat begrijpen en voelen. Symptomen die jij misschien ervaart met de overgang kan je laten zijn.

Je masker mag af

En misschien denk je nu: ik heb nergens last van. De overgang geeft jou de mogelijkheid om milder naar jezelf te kijken en voor jezelf te kiezen. Meer naar binnen te keren en contact te maken met wie jij bent. Een unieke periode in je leven waarin jij je masker mag laten vallen om je Pure Jij tevoorschijn te laten komen. Tijd om je je ware pad te volgen. En ook al struikel je soms onderweg. Uiteindelijk komt er een krachtige en wijze vrouw tevoorschijn. Een transformatie naar jezelf!

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoe kan ik je van dienst zijn?