Afscheid nemen

Is je kwetsbaarheid tonen een kracht of een zwakte?

Opvliegers, haren die opeens op plekken gaan groeien waar jij niet op zit te wachten, knarsende gewrichten. Nee, je kan niet zeggen dat de overgang een nieuw hoofdstuk is in jouw leven waar je op zit te wachten.

Een nieuwe periode, waarin ik mij kwetsbaar voel, is aangebroken. “Wie ben ik en wat wil ik” zijn vragen wat ik mezelf regelmatig stel. Zeker de overgang speelt hier de hoofdrol in. Niet alleen mijn lichaam maar ook mijn bewustzijn is aan het veranderen.  Steeds beter begrijp ik wat er met je eigen kern wordt bedoeld. Je eigen ware ik. En misschien klinkt dit voor jou nu zweverig. Wat ik bedoel is dat mijn beslissingen steeds meer vanuit mijn intuïtie komen. Ik voel steeds beter wat wel of niet goed voor mij is. Niet vanuit mijn verstand want die heeft vaak hele andere gedachtes, maar vanuit mijn innerlijke zelf. Zo voel ik mij steeds beter in een innerlijke verbinding met mezelf.

Afscheid nemen

Met de overgang breekt er een tijd aan voor het herkennen en erkennen dat je in een “transformatieproces” zit. Dit proces verloopt niet altijd even soepel.

Het afscheid nemen van de vruchtbare periode kan voor de één juist een opluchting zijn. Niet meer bang zijn voor een zwangerschap en eindelijk kunnen stoppen met anticonceptie. Terwijl het voor de ander juist aanvoelt als een rouwproces. Zo beleeft ieder van ons in deze periode een heel scala aan emoties. En nee, makkelijk is dit niet omdat het je kwetsbaar laat voelen.

Emoties horen bij het leven. Het zijn natuurlijke hulpmiddelen om je te

beschermen. Zo is het bij gevaar belangrijk dat je angst voelt. Het lichaam en de geest reageren op deze emotie angst en zorgen dat je wegrent, of juist blijft stilstaan. In ons onderbewustzijn sla je emoties op die je in het verleden hebt doorgemaakt. Iedere situatie of herinnering prikkelt je opgeslagen emoties.

Wijze vrouw

De overgang is juist een moment om te gaan luisteren naar jouw emoties. Het is belangrijk om bewust om te gaan met je emoties en deze niet weg te stoppen.

Een emotie geeft jou feedback. Het geeft je informatie over wat je hebt geloofd over wie jij bent, over je gedachtes en over je overtuigingen. Door inzicht te krijgen in je gedachtes en je overtuigingen creëer je balans en rust. Als jij je emoties kunt herkennen en accepteren dat ze er zijn, stroomt jouw energie (Qi) vrij door je lichaam.

Hoe dichter je bij je eigen kern met alle bijbehorende emoties kan blijven, hoe meer er vanuit een innerlijke kracht en kwetsbaarheid een unieke en wijze vrouw tevoorschijn komt. Volg je hart en voel wat jouw lichaam je aangeeft. Hoe beter je begrijpt wat jij nodig hebt, hoe makkelijker het is om een keuze te maken waarin jij wilt investeren. Of dit nu jouw carrière, studie of je dierbaren zijn. Jij beslist wat jouw prioriteit heeft.

Zo transformeer jij jouw kwetsbaarheid naar kracht!

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoe kan ik je van dienst zijn?