Over mij

Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan. Wees alleen bang om stil te staan

 Om te kiezen voor mezelf en te laten zien wie ik ben, was moed en kracht voor nodig. Op een dag liep ik met mijn hond in het bos te wandelen. Ik voelde mij eenzaam en niet gelukkig met wat ik toen nog deed. Mijn werk in de gezondheidszorg gaf mij de laatste jaren geen voldoening meer. Mijn dagen waren voorspelbaar geworden.

Op die bewuste middag in het bos nam ik het besluit om mijn leven een andere wending te geven. Ik moet zelf de verantwoording nemen over mijn leven; het leven dat ik wil leiden.

Na dit moedige besluit kwamen ook de twijfels en gedachten. “Een goede baan geef je toch niet op?” Ook goed bedoelde meningen vanuit mijn omgeving zorgden ervoor dat ik mij kwetsbaar voelde. Wat gaf mij het recht om te kiezen voor mezelf?

De veranderingen in mijn lichaam, zoals bij mij de warmteopwellingen en mijn stemmingswisselingen, waren niet altijd goed voor mijn zelfvertrouwen om iets te veranderen. Besluiteloosheid stak de kop op. Wat was er met mij aan de hand? Toen mijn menstruatie van onregelmatig naar definitief stoppen ging, viel het kwartje: “ik was in de overgang”.

Waarom was ik daar niet eerder op gekomen; ik die jaren in de gezondheidszorg had gewerkt? Ik vertelde mijn vriendin dat ik in de overgang zat en dat ik soms gek werd van die stemmingswisselingen. Zij had al een paar jaar heftige opvliegers. Ik wist niet dat zij ook in de overgang zat. We hadden daarover nooit gesproken!

Mijn missie is: dat er meer openheid komt over de overgang. Laten we het taboe  van de overgang weghalen. Door het delen van ervaringen met elkaar zorgt dit voor herkenning en erkenning. Herkenning dat er fysiek, mentaal en emotioneel iets bij je verandert. Erkenning dat de overgang er gewoon mag zijn. Dat het een periode is die bij het vrouw-zijn hoort. Deze unieke periode in je leven geeft je  een mogelijkheid om verbinding te vinden met jezelf. Door te voelen en contact te maken met je lichaam weet je precies wat goed voor je is en wat niet. Je maakt keuzes die bij jou passen. Er komt een krachtige wijze vrouw tevoorschijn.

De overgang is niet het einde van je leven, maar een nieuw begin!

Voor mij is de overgang:

♦  dat ik regelmatig word overvallen door twijfels

♦  dat ik soms met mijn “verkeerde been” uit bed kan stappen

♦  dat er dagen zijn dat er niets uit mijn handen komt

♦  dat ik mezelf meer durf te laten zien

♦  een verandering in mijn leven doordat ik nieuwe uitdagingen durf aan te gaan

♦  ondanks dat ik mij nog regelmatig onzeker en kwetsbaar voel, geeft dit  mij juist kracht om eigen keuzes te maken

Ook ben ik:

  • niet zweverig, al zal je mij vaak over Qi (energie) horen praten
  • geïnteresseerd in de Chinese geneeskunde
  • bijna dagelijks bezig met Zhineng Qigong (Chinese bewegingsleer)
  • graag aan het wandelen met mijn zeer eigenwijze labrador in het bos of op de hei
  • regelmatig aan het leren omdat ik altijd nieuwsgierig ben naar nieuwe dingen
  • verslaafd aan detectives op de tv
Afspraak makenvoor een gratis kennismakingsgesprek
Delen met je netwerk?