Over mij

Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan. Wees alleen bang om stil te staan

Om te kiezen voor mezelf en te laten zien wie ik ben, was moed en kracht voor nodig. Op een dag liep ik met mijn hond in het bos te wandelen. Ik voelde mij eenzaam en niet gelukkig met wat ik toen nog deed. Mijn werk in de gezondheidszorg gaf mij de laatste jaren geen voldoening meer. Mijn dagen waren voorspelbaar geworden.

Op die bewuste middag in het bos nam ik het besluit om mijn leven een andere wending te geven. Ik moest zelf de verantwoording nemen over mijn leven; het leven dat ik wilde leiden.

Na dit moedige besluit kwamen ook de twijfels en gedachten. “Een goede baan geef je toch niet op?” Ook goed bedoelde meningen vanuit mijn omgeving zorgden ervoor dat ik mij kwetsbaar voelde. Wat gaf mij het recht om te kiezen voor mezelf?

De veranderingen in mijn lichaam, zoals bij mij de warmteopwellingen en mijn stemmingswisselingen, waren niet altijd goed voor mijn zelfvertrouwen om iets te veranderen. Besluiteloosheid stak de kop op. Wat was er met mij aan de hand? Toen mijn menstruatie van onregelmatig naar definitief stoppen ging, viel het kwartje: “ik was in de overgang”.

Waarom was ik daar niet eerder op gekomen; ik die jaren in de gezondheidszorg had gewerkt? Ik vertelde mijn vriendin dat ik in de overgang zat en dat ik soms gek werd van die stemmingswisselingen. Zij had al een paar jaar heftige opvliegers. Ik wist niet dat zij ook in de overgang zat. We hadden daarover nooit gesproken!

Voor mij voelt de overgang nog steeds als een unieke periode in mijn leven. Het geeft mij moed en kracht om stappen te zetten in mijn leven die bij mij passen. De opleiding als VoetreflexPlus- en Tuina therapeute, maar vooral het beoefenen van Zhineng Qigong heeft mij zelfvertrouwen gegeven om keuzes te maken. Ik voel dat ik een transformatie heb ondergaan naar een wijze vrouw. Ik mag mezelf zijn!

Als je mij nog beter wilt leren kennen dan weet je dat ik:

  • geen overgangsconsulente ben
  • niet zweverig ben, al zal je mij vaak over Qi (energie) en het universum horen praten
  • zeer veel interesse heb in bewustzijn en bewustwording
  • bijna dagelijks bezig ben met Zhineng Qigong (Chinese bewegingsleer)
  • graag wandel met mijn labrador
  • regelmatig leer omdat ik altijd nieuwsgierig ben naar nieuwe dingen
  • graag detectives kijk of lees
  • super enthousiast ben om alle vrouwen te laten voelen dat de overgang geen kommer en kwel is, maar een nieuw hoofdstuk in je leven

Mijn missie is: “Believe” in jezelf.

Hoe super zou het zijn als iedere vrouw de overgang gaat gebruiken als een krachtig transformatieproces naar wijze vrouw en vol vertrouwen de volgende stap zet in haar leven. Om deze periode te omarmen voor meer bewustwording, liefde voor jezelf en vertrouwen in wie je mag zijn. Te gaan leven vanuit je hart en intuïtie. Waarin jouw innerlijke kracht mag schijnen met zelfvertrouwen en vitaliteit.

Mijn visie is dat al je wijsheid, die je hebt meegekregen in het leven, ervoor zorgt dat het  makkelijker is om keuzes te maken die bij je passen. Je weet wie je bent en wat je wilt. Het is een mooie periode om al je resultaten tot nu toe in het leven, te vieren. Juist je levenservaring en kennis is van grote betekenis voor jonge mensen. Je weet dat kwetsbaarheid geen zwakte is, maar een kracht zodat jij de moed ervaart om te kiezen voor jezelf.

Hun Yuan Ling Tong!

Mijn opleidingen

Ik ben opgeleid als Voetreflex Plus therapeute bij Total Health. In deze 3-jarige opleiding is mijn interesse voor de Traditionele Chinese Geneeskunde aangewakkerd. In China heb ik  kennis gemaakt met Tuina therapie. Deze opleiding heb ik in Nederland afgerond. De Chinese filosofie en het werken met Qi bleef mij boeien en ik ben mij gaan specialiseren in Zhineng Qigong. Deze 2-jarige docente opleiding heb ik gevolgd bij het Qingbai instituut. Omdat ik nog steeds de kracht van Qigong ervaar, heb ik bij teacher Ning en het Zhineng Qigong instituut de opleiding als Medical Qigong therapeute gevolgd. (Zhengti therapie).

Tevens heb ik een ademcoach opleiding gedaan waarin de verbonden ademhaling centraal staat.

Mijn Medische basiskennis volgens PLATO normen school ik iedere jaar bij.

Ik ben gespecialiseerd in de overgang en heb verschillende cursussen hierover gevolgd. Bij IntoFlow volgde ik de opleiding tot SDDO therapeut (Overgangstherapeut).

Afspraak makenvoor een gratis kennismakingsgesprek
Delen met je netwerk?
Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoe kan ik je van dienst zijn?