Over mij

Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan. Wees alleen bang om stil te staan

Om te kiezen voor mezelf en te laten zien wie ik ben, was moed en kracht voor nodig. Op een dag liep ik met mijn hond in het bos te wandelen. Ik voelde mij eenzaam en niet gelukkig met wat ik toen nog deed. Mijn werk in de gezondheidszorg gaf mij de laatste jaren geen voldoening meer. Mijn dagen waren voorspelbaar geworden.

Op die bewuste middag in het bos nam ik het besluit om mijn leven een andere wending te geven. Ik moest zelf de verantwoording nemen over mijn leven; het leven dat ik wilde leiden.

Na dit moedige besluit kwamen ook de twijfels en gedachten. “Een goede baan geef je toch niet op?” Ook goed bedoelde meningen vanuit mijn omgeving zorgden ervoor dat ik mij kwetsbaar voelde. Wat gaf mij het recht om te kiezen voor mezelf?

De veranderingen in mijn lichaam, zoals bij mij de warmteopwellingen en mijn stemmingswisselingen, waren niet altijd goed voor mijn zelfvertrouwen om iets te veranderen. Besluiteloosheid stak de kop op. Wat was er met mij aan de hand? Toen mijn menstruatie van onregelmatig naar definitief stoppen ging, viel het kwartje: “ik was in de overgang”.

Waarom was ik daar niet eerder op gekomen; ik die jaren in de gezondheidszorg had gewerkt? Ik vertelde mijn vriendin dat ik in de overgang zat en dat ik soms gek werd van die stemmingswisselingen. Zij had al een paar jaar heftige opvliegers. Ik wist niet dat zij ook in de overgang zat. We hadden daarover nooit gesproken!

Voor mij voelt de overgang nog steeds als een unieke periode in mijn leven. Het geeft mij moed en kracht om stappen te zetten in mijn leven die bij mij passen. De opleiding als VoetreflexPlus- en Tuina therapeute, maar vooral het beoefenen van Zhineng Qigong heeft mij zelfvertrouwen gegeven om keuzes te maken. Ik voel dat ik een transformatie heb ondergaan naar een wijze vrouw. Ik mag mezelf zijn!

Als je mij nog beter wilt leren kennen dan weet je dat ik:

  • niet zweverig ben, al zal je mij vaak over Qi (energie) horen praten
  • zeer veel interesse heb in de Chinese geneeskunde
  • bijna dagelijks bezig ben met Zhineng Qigong (Chinese bewegingsleer)
  • graag wandel met mijn zeer eigenwijze labrador in het bos of op de hei
  • regelmatig leer omdat ik altijd nieuwsgierig ben naar nieuwe dingen
  • graag detectives kijk of lees
  • super enthousiast ben om alle vrouwen te laten voelen dat de overgang geen kommer en kwel is, maar een nieuw hoofdstuk in je leven

Mijn missie is dat iedere vrouw de overgang gebruikt om ontspannen en vol vertrouwen de volgende stap zet in haar leven. Dat het tijd is om je masker af te zetten en je overtuigingen die niet bij je passen achter te laten zodat je pure zelf tevoorschijn komt. Lichaam en geest zijn volledig in balans is. Er vindt een transformatie plaats naar een jezelf.

Mijn visie is dat al je wijsheid, die je hebt meegekregen in het leven, ervoor zorgt dat het  makkelijker is om keuzes te maken die bij je passen. Je weet wie je bent en wat je wilt. Het is een mooie periode om al je resultaten tot nu toe in het leven, te vieren. Juist je levenservaring en kennis is van grote betekenis voor jonge mensen. Je vertrouwt op je innerlijke kracht met zelfvertrouwen.

Hun Yuan Ling Tong!

Mijn opleidingen

Ik ben opgeleid als Voetreflex Plus therapeute bij Total Health. In deze 3-jarige opleiding is mijn interesse voor de Traditionele Chinese Geneeskunde aangewakkerd. In China heb ik  kennis gemaakt met Tuina therapie. Deze opleiding heb ik in Nederland afgerond. De Chinese filosofie en het werken met Qi bleef mij boeien en ik ben mij gaan specialiseren in Zhineng Qigong. Deze 2-jarige docente opleiding heb ik gevolgd bij het Qingbai instituut. Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot Medical Qigong therapeute die gegeven wordt door teacher Ning en het Zhineng Qigong instituut.

Tevens heb ik mijn Medische basiskennis volgens PLATO normen behaald en school ik iedere jaar mijn MBK bij.

Ik ben gespecialiseerd in de overgang en heb verschillende cursussen hierover gevolgd. Bij IntoFlow volgde ik de opleiding tot SDDO therapeut (Overgangstherapeut).

Afspraak makenvoor een gratis kennismakingsgesprek
Delen met je netwerk?
Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoe kan ik je van dienst zijn?