Een overgang naar jezelf

Het mooiste wat je kunt worden is wie jij bent!

Wil jij ook meer energie, zelfvertrouwen en minder piekeren?

Wist je:

Dat de overgang begint rond je 42e jaar?

Er minder behoefte ontstaat om voor je kinderen te zorgen en voor ze klaar te staan?

Je menstruatie nog regelmatig aanwezig is, maar dat de overgang al is begonnen?

Met de overgang breekt er een tijd aan voor het herkennen en erkennen dat je in een “transformatieproces” zit. De kracht van deze overgangsfase in je leven, is om bewuste keuzes te maken voor het leven wat je wilt leiden. Om zo een verbinding te maken met wie jij werkelijk bent. Zet de oerkracht waarmee jij je kind beschermde en begeleidde naar de volwassenheid nu voor jezelf in. De overgang is een natuurlijk proces. Pak nu de ruimte en tijd om jouw richting te bepalen voor de tweede fase van jouw leven. Om na te denken wat jij met je leven wilt. Blijf je doorgaan en is dit oké? Of kies je nu echt voor wat jij wilt? 

Wie ben jij?

Dit vraag je je voortdurend af. Je bent veranderd van jonge sterke vrouw met een druk sociaal leven in een onzekere, humeurige vrouw. En natuurlijk wil je niet klagen, maar je merkt dat het steeds meer moeite kost om alle ballen in de lucht te houden.

Je wilt niet meer zorgen voor iedereen?

Al een tijd merk je dat je moe bent om voor iedereen klaar te staan. Je wilt tijd hebben voor jezelf. Niet meer jezelf voorbij rennen. Het is nu het moment om te kiezen voor qualitytime. Geen drukte en stress. Niet meer moeten, maar met rust en pure bewustzijn de dingen doen.

 Je bent vaker wakker?

Nachten lig je te woelen in je bed. Transpiratie of warmte opwellingen houden je uit je slaap. Je voelt je gefrustreerd omdat je weet dat je de volgende dag weer met genoeg energie je werk moet doen. 

Je hoofd blijft maar malen?

Je blijft maar nadenken over van alles. Er lijkt geen rust te komen in je hoofd. Je maakt je zorgen om je gezin, ouders of je werk. Hoelang kan je zo nog doorgaan?

Je weet niet meer wie je bent?

Opeens voel je tijdens een vergadering een warmte in je lichaam opstijgen. Je krijgt een rood hoofd en weet niet goed wat je met jezelf aan moet. Iedereen kijkt je aan en het liefst wil je naar buiten. Je merkt dat je onzeker wordt over je lichaam. Er zijn dagen dat je in de spiegel kijkt en denkt “wie is die vrouw” die mij aanstaart. Je snauwt en schiet uit je slof als iemand wat tegen je zegt. Ook komt het voor dat opeens in huilen uitbarst. 

Durf jij te kiezen voor jezelf?

Gebruik de overgang, waarin je je kwetsbaar voelt, om te leren luisteren naar je lichaam en je gevoel. Je hebt moed om jouw persoonlijkheid te laten zien. Keuzes te maken die bij jou passen. En soms is het niet mogelijk om op dít moment te kiezen voor jezelf. Maar weet je, grote stappen zetten is niet altijd noodzakelijk.

 Want weet je?

Door het weer te leren voelen van je lichaam ontstaat er ontspanning. Je gaat je lichaam beter begrijpen, maar ook begrijpen wat jij wilt. Het wordt makkelijker om over je negatieve gevoelens heen te stappen. Positieve gevoelens komen ervoor in de plaats. Je voelt ze ontspannen en vitaler. Er komt een krachtige en wijze vrouw tevoorschijn. Een vrouw die weet wat zij wilt en stralend haar eigen keuzes maakt. Je neemt tijd voor jezelf, maar ook voor een ander. Er komt rust en ontspanning in je leven. Je accepteert dat je ouder wordt, maar weet dat de wereld nu voor je open ligt. Je kan het zorgen voor een ander loslaten en je durft nieuwe uitdagingen aan te gaan.

In dit persoonlijke traject leer je om in je eigen kracht te gaan staan. Er is rust in je hoofd en je voelt dat je positiever in het leven staat. Je hebt meer energie en je zelfherstellend vermogen wordt geactiveerd voor een betere gezondheid.

Het traject bestaat uit 5 sessies bestaande uit:

Deze investering in jouw persoonlijk traject kost € 325- Dit is inclusief informatie hoe je met de overgang in je dagelijkse leven kunt omgaan. Oefeningen en een behandelplan. Dit bedrag mag je eventueel in termijnen betalen.

De overgang is een mooie periode om verantwoording te nemen voor je eigen leven. De regie weer in jouw eigen handen.

AAN HET EINDE VAN HET TRAJECT ERVAAR JIJ HOE HET IS OM: 

  • een goede balans te vinden tussen wat energie kost en wat energie geeft
  • niet bang te zijn om tijdens een bespreking een opvlieger te krijgen
  • beter om te gaan met een nacht minder goed slapen
  • meer energie te hebben
  • met stemmingswisselingen om te kunnen gaan
  • vanuit een ontspanning je werk te doen
  • emoties de baas te kunnen
  • meer rust in je hoofd te hebben
  • je eigen keuzes te mogen maken

Informeer bij je (evt) werkgever wat de mogelijkheden zijn voor een financiële bijdrage. Vaak zijn er individuele budgetten beschikbaar. 

Bel of mail mij »voor een gratis kennismakingsgesprek
Delen met je netwerk?
Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoe kan ik je van dienst zijn?