Zhineng Qigong

Wat is Zhineng Qigong?

Dit is een Chinese bewegingsleer. De bewegingen zijn eenvoudig en langzaam. Het heeft een positieve werking op je energiehuishouding. Door een rustige ademhaling en een geconcentreerde  aandacht zorgt dit voor vitaliteit en meer rust in je hoofd. Door de bewegingen blijven je gewrichten soepel, je spieren worden sterker en je concentratie verbeterd.

Voor wie is Zhineng Qigong?

Zhineng Qigong is voor iedereen geschikt om te doen. Door met aandacht de bewegingen te doen zijn er minder gedachtes. Er ontstaat ontspanning en rust in je hoofd. Je leeft meer in het Nu.

Tijdens de overgang helpt Zhineng Qigong om rustiger in het leven te staan. Spanning en stress vergroot overgangsverschijnselen. De bewegingen zorgen ervoor dat je beter contact maakt met jezelf. Fysieke, emotionele en mentale veranderingen kan je beter opvangen, waardoor je veerkracht toeneemt.

 Wil je ervaren wat  Zhineng Qigong met je doet?

Deze persoonlijke les wordt buiten op de hei gedaan. Je ervaart direct de rust en de energie van de natuur om je heen. Samen lopen we naar een mooie plek op de hei. Tijdens het wandelen doe je oefeningen voor meer ontspanning.

Je leert de belangrijkste basisoefening van Zhineng Qigong (Lift Chi Up Pour Chi Down).

Wil je meedoen of twijfel je nog of dit bij je past? Neem dan contact met mij op via petra@innerlijkestap.nl of 06-30504658 (kan ook per sms of WhatsApp).

De kosten voor 1 les is € 45  en duurt 1.5 uur.

Ja, ik doe mee met Zhineng Qigong»

Veel gestelde vragen

Ik ben bang dat ik de oefeningen niet begrijp.:

  • Het zijn zeer eenvoudige oefeningen.

Ben ik niet te oud of te jong om mee te doen?:

  • Zhineng Qigong is voor alle leeftijden.

Moet ik speciale kleding of schoenen aan?:

  • Nee, dat hoeft niet. Wel is makkelijk zittende kleding en schoenen het prettigst om in te bewegen.
Delen met je netwerk?