Qigong

Zhineng Qigong

Wereldwijd beoefenen miljoenen mensen van alle leeftijden Zhineng Qigong en het aantal groeit nog dagelijks doordat steeds meer mensen de positieve gevolgen ervan ontdekken.

Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsleer, ook wel beschouwd als meditatie in beweging. Eeuwenoude kennis en ervaring op het gebied van Qigong gecombineerd met moderne medische inzichten vormen de basis van Zhineng Qigong. Dr. Pang Ming is opgeleid en afgestudeerd in zowel de Chinese Traditionele Geneeskunde als de Westerse geneeskunde en heeft deze unieke bewegingsleer in de jaren 70 ontwikkeld en de invloed van Zhineng Qigong op de gezondheid in meerjarige studies uitgebreid onderzocht. 

 Bij Zhineng Qigong wordt er gewerkt met jouw levens Qi (energie) en Qi uit het Universum. Qi heeft invloed op je organen, je emoties, hormonen en je hele lichaam. De bewegingen zorgen ervoor dat je beter contact maakt met jezelf. Fysieke, emotionele en mentale veranderingen kan je beter opvangen, waardoor je veerkracht toeneemt. Door met aandacht de bewegingen te doen zijn er minder gedachtes, is er een rustige geest. Je leeft meer in het Nu.

Hoe zou het zijn als je het bewustzijn voor Qi – de kleinste en krachtigste bouwsteen op aarde – integreert in jouw leven? Hoe jouw ‘Qi-huishouding’ eruitziet? Je met meer rust en energie de overgang ervaart als een unieke periode in je leven? Aan de hand van makkelijke ‘Qi-principes en -oefeningen’ ervaar je meer balans en rust in je leven brengt.

Medical Qigong (Zhengti therapie)

“Wat is gezondheid”? Volgens Medical Qigong is er geen gemeenschappelijke standaard voor de definitie van wat gezondheid is. Ieder individueel mens heeft een specifieke gezondheid in specifieke situaties. Het enige wat we moeten weten, is hoe we onze eigen gezondheid kunnen reguleren, hoe we onze eigen Qi kunnen reguleren. 

We moeten de richting van de Qi-stroom voor de verschillende organen kennen. Als we een duidelijk beeld hebben van hoe de Qi op de juiste manier stroomt, zijn we in staat om onszelf te reguleren. In een gezond lichaam stroomt de Qi gemakkelijk door het hele lichaam in de juiste richtingen.

De focus van Zhengti therapie ligt vooral op de Qi stroom tussen de organen en in de meridianen door middel van chanten (klanken), tappen, Guasha (schrapen met een Jadesteen) en bewegingen. Zhengti therapie is gebaseerd op oude traditionele wijsheid uit de medische Qigong

In een persoonlijke traject kijken we samen naar welke oefeningen er voor jou geschikt zijn. We starten met een intakegesprek. Daarna gaan we een bewustwording voor het Qiveld creëren. Je gaat de 3 schatten in je lichaam ontdekken die belangrijk zijn om innerlijke balans te herstellen, te voelen en te behouden. Ook ga je aandacht besteden aan oefeningen die het lichaam versterken en die het zelfhelende vermogen activeren.

Ik wil graag meer informatie »
Delen met je netwerk?
Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoe kan ik je van dienst zijn?