Zhineng Qigong

Wat is Zhineng Qigong?

Dit is een Chinese bewegingsleer. De bewegingen zijn eenvoudig en langzaam. Het heeft een positieve werking op je energiehuishouding. Door een rustige ademhaling en een geconcentreerde  aandacht zorgt dit voor vitaliteit en meer rust in je hoofd. Door de bewegingen blijven je gewrichten soepel, je spieren worden sterker en je concentratie verbeterd.

Voor wie is Zhineng Qigong?

Zhineng Qigong is voor iedereen geschikt om te doen. Door met aandacht de bewegingen te doen zijn er minder gedachtes. Er ontstaat ontspanning en rust in je hoofd. Je leeft meer in het Nu.

Tijdens de overgang helpt Zhineng Qigong om rustiger in het leven te staan. Spanning en stress vergroot overgangsverschijnselen. De bewegingen zorgen ervoor dat je beter contact maakt met jezelf. Fysieke, emotionele en mentale veranderingen kan je beter opvangen, waardoor je veerkracht toeneemt.

 Wil je ervaren wat  Zhineng Qigong met je doet?

Iedere week geef ik les in Zhineng Qigong.

Op maandagavond 9 september 2019 van 19.15 tot 20.15 uur start ik met een nieuwe groep. De groep zal bestaan uit minimaal 5 personen en maximaal 10 personen.

In deze wekelijkse cursus van 12 lessen leer je de basisoefening van Zhineng Qigong (Lift Chi Up Pour Chi Down). Tevens leer je een aantal warming up oefeningen, een meditatie oefening en ik leg uit wat een goede houding is om te staan en te zitten.

Wil je meedoen of twijfel je nog of de cursus bij je past? Neem dan contact met mij op via petra@innerlijkestap.nl of 06-30504658 (kan ook per sms of WhatsApp). De les vindt plaats in wijkcentrum St.Joseph, Minckelersstraat 71 in Hilversum.

De kosten voor 12 lessen zijn € 120  (er is ook een mogelijkheid om het in twee termijnen te betalen, neem hiervoor contact met mij op).

Ja, ik doe mee met Zhineng Qigong»

Veel gestelde vragen

Ik kan niet de hele tijd blijven staan, kan ik toch meedoen?:

  • De oefeningen kunnen ook heel goed op een stoel worden gedaan.

Ik ben bang dat ik de oefeningen niet begrijp.:

  • Het zijn zeer eenvoudige oefeningen die we elke week herhalen.

Ben ik niet te oud of te jong om mee te doen?:

  • Zhineng Qigong is voor alle leeftijden.

Moet ik speciale kleding of schoenen aan?:

  • Nee, dat hoeft niet. Wel is makkelijk zittende kleding en schoenen het prettigst om in te bewegen.