Super dat ik in de overgang zit….

“Nou zo super vind ik de overgang niet. Zeker niet nu ik mij zorgen maak over mijn toekomst.” Dit is wat ik tegenwoordig vaak om mij heen hoor of lees.

Ik zie steeds meer mensen komen die zich niet gelukkig voelen. Deze mensen geven de schuld van hun nare gevoelens aan hun huidige situatie en aan hun omgeving. Ik wil roepen: Stop daarmee! Laat jouw gemoedsrust niet bepalen door jouw omgevingssituatie. Maak jouw geluksgevoel niet afhankelijk van wat er om je heen gebeurt. Jij bepaalt zelf hoe je omgaat met je omgevingssituatie en jouw eigen reactie hierop maakt dat verantwoordelijk bent voor je eigen geluksbeleving.

Misschien ben je het hier absoluut niet mee eens. En geef je de schuld van jouw nare gevoelens  aan deze veranderde situatie in de wereld. En natuurlijk lees ik ook de verhalen van mensen die hun huur niet meer kunnen betalen of geen geld hebben om eten voor hun gezin te kopen.

Maar toch, hoe jij met deze situatie omgaat is jouw verantwoording. Deze tijd kun je ook ervaren als een mogelijkheid om een stap terug te zetten. Van rennen en vliegen naar meer tijd nemen voor jezelf en je dierbaren. De ruimte nemen om te voelen wat jij nodig hebt, waar jij gelukkig van wordt. Hiervoor hoef je echt niet ver te zoeken. Geluk is vaak dichterbij dan je denkt. Voel de zonnestralen op je gezicht of de wind door je haren, hoor de vogels die fluiten, kijk eens bewust naar je spelende kind, hond of kat.

Wat maakt jou gelukkig?

Het is nu tijd om meer de verbinding met jezelf op te zoeken. De ruimte te nemen om te ontdekken welke keuzes er bij jou passen. Na te gaan denken wat je de komende tijd nog wil gaan doen. Welke dromen wil je waarmaken? Welke nieuwe stappen ga je zetten?

Weet dat jouw tijd nu is aangebroken, dat je het zorgen voor een ander mag los laten. Dat JIJ nu op de eerste plaats mag komen. Benut jouw overgangsperiode om je naar binnen te keren en tot rust te komen. Het aanbreken van dit nieuwe tijdperk brengt je tot stilstand. Je mag gaan ervaren en voelen wat belangrijk voor je is. Kom dus nu in actie! Kies voor jouw geluk. Omarm deze periode, waarin je afscheid neemt van je vruchtbare periode. Ervaar hoe super de overgang is.

Volg je hart… Hoe beter je begrijpt wat jij nodig hebt, hoe makkelijker het is om een keuze te maken waarin jij wilt investeren. Of dit nu jouw carrière, studie of je dierbaren zijn. Alleen jij kan beslissen wat jouw prioriteit heeft. Hoe dichter je bij je eigen persoonlijke kern blijft, hoe meer er vanuit een innerlijke kracht en kwetsbaarheid een unieke en wijze vrouw tevoorschijn komt.

De overgang is niet het einde van je leven, maar een nieuw begin naar geluk😊.

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoe kan ik je van dienst zijn?