Tuina

Door spanningen of stress kunnen spieren verkrampen. Er ontstaan blokkades in het lichaam. De lichaamsenergie (Qi) kan niet goed stromen. Dit kan leiden tot een pijnlijke nek, schouders of rug.

Tuina is een Chinese massagevorm waarbij druk wordt uitgeoefend op bepaalde (acupunctuur)punten op de energiebanen (meridianen) om de stroom van lichaamsenergie Qi te beïnvloeden. Er wordt gebruik gemaakt van draaiende en kloppende bewegingen, waarbij zowel de vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen gebruikt worden.  Tijdens de massage kan ik bij pijn of teveel spierspanning niet alleen gebruik maken van een massage, maar ook van cupping.

Bij cupping wordt gebruik gemaakt van een kunststof “kopje” dat vacuüm wordt getrokken op de huid. Afvalstoffen worden verwijderd waardoor spieren en huid beter doorbloed raken en de spieren ontspannen.

Heb je weinig energie of koude in je lichaam dan maak ik gebruik van moxa in combinatie met een moxalamp.

Moxa is een bijvoetkruid dat warmte en energie geeft aan het lichaam. Het stimuleert en voegt lichaamsenergie Qi toe aan het lichaam.

Voor wie is een Tuinamassage geschikt?

Voor iedereen die stress en spanningen wilt loslaten, waardoor de spieren in nek, schouders en rug kunnen ontspannen.

De eerste sessie staat in het teken van jouw hulpvraag met een behandeling. Uit ervaring is gebleken dat de combinatie van Voetreflex- en Tuina therapie en diepe ontspanning geeft. De eerste behandeling bedraagt € 77,50,- en duurt 90 minuten.

De kosten voor iedere therapeutische vervolgbehandeling bedraagt € 65,- (voor 60 minuten).

Heb je een aanvullende verzekering, dan wordt een gedeelte van deze investering ook vergoed door je zorgverzekeraar. Informeer hiervoor bij je zorgverzekeraar.

Weet je niet of een Tuinabehandeling geschikt voor je is, neem dan contact met mij op.

Een losse massage waarbij je schouders en rug worden gemasseerd kan al voor € 65,- (voor 60 minuten) en € 35,- (voor 30 minuten). (Let op een ontspanningsmassage wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar)

Neem vrijblijvend contact met mij op »
Delen met je netwerk?
Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoe kan ik je van dienst zijn?