Tuina

Door spanningen of stress kunnen spieren verkrampen. Er ontstaan blokkades in het lichaam. De lichaamsenergie (Qi) kan niet goed stromen. Dit kan leiden tot een pijnlijke nek, schouders of rug.

Tuina is een Chinese massagevorm waarbij druk wordt uitgeoefend op bepaalde (acupunctuur)punten op de energiebanen (meridianen) om de stroom van lichaamsenergie Qi te beïnvloeden. Er wordt gebruik gemaakt van draaiende en kloppende bewegingen, waarbij zowel de vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen gebruikt worden. Tuina is een stevige en indringende massage. Tijdens de massage kan ik bij pijn of teveel spierspanning niet alleen gebruik maken van een massage, maar ook van cupping. Heb je weinig energie of koude in je lichaam dan maak ik gebruik van moxa.

Moxa is een bijvoetkruid dat warmte en energie geeft aan het lichaam. Het stimuleert en voegt lichaamsenergie Qi toe aan het lichaam.

Bij cupping wordt gebruik gemaakt van een kunststof “kopje” dat vacuüm wordt getrokken op de huid. Afvalstoffen worden verwijderd waardoor spieren en huid beter doorbloed raken en de spieren ontspannen.

Voor wie is een Tuinamassage geschikt?

Voor iedereen die stress en spanningen wile loslaten, waardoor de spieren in nek, schouders en rug kunnen ontspannen.

Door stress en spanningen ontstaat er een onbalans van je hormoonhuishouding. Omdat in de overgang een schommeling optreedt van je hormonen is het belangrijk om spanning en stress zoveel mogelijk te vermijden. Wil je leren om in je dagelijkse leven meer ontspannen te zijn? Kies dan voor een persoonlijk traject »

Ook is het mogelijk om te kiezen voor een combinatie van Voetreflex- en Tuina therapie. De kosten voor deze behandeling bedraagt 65,- (voor 60 minuten).

Weet je niet of een Tuinabehandeling geschikt voor je is, neem dan contact met mij op.

Tuinamassage is een veilige manier van behandelen. Deze methode vervangt echter geen arts of medicijnen, maar kan een aanvulling zijn op de klassieke geneeswijze.

Een losse massage waarbij je schouders en rug worden gemasseerd kan al voor € 35,- (voor 30 minuten).

Let op: een losse massage wordt niet vergoed via je ziektekostenverzekeraar!

Neem vrijblijvend contact met mij op »
Delen met je netwerk?