Wees tevreden

En dan heb je het al zo druk

Mijn opdracht voor de komende week is het schrijven van een inspiratiemail. Ik voel een vermoeidheid over mij heen komen. Waar moet ik het over hebben en waar haal ik de tijd vandaan! Allerlei gedachtes dwarrelen door mijn hoofd “kan ik niet, lukt mij niet, en zo is het een snelweg van deze gedachtes in mijn hoofd. Ik zit achter mijn laptop en bedenk dat ik eerst mijn mail eens kan gaan bijwerken en ondertussen staat er nog geen letter op papier. De deadline komt eraan en ik voel steeds meer spanning in mijn lichaam. Mijn nek en schouders voelen verkrampt aan en mijn hoofd maakt overuren.

Er in mogelijkheid om een keuze te maken

Dan komt er opeens een stukje voorbij (geen toeval) over hoe druk je het kan hebben. Als je het vaak druk hebt en je je overbelast voelt, is dit echt wat je jezelf aandoet. Niemand dwingt je (of iemand moet jou die opdracht geven 😉).

Je hebt een keuze. Je kan ervoor kiezen om je schouders er onder te zetten en deze opdracht tot een goed eind te brengen. Of je kan vragen of iemand anders je wilt helpen met deze opdracht. Maar in mijn geval kan ik besluiten om te wachten tot een andere keer als ik het niet zo druk heb. Welke keuze er ook gemaakt wordt belangrijk is om achter deze keuze te staan.

Leer tevreden te zijn met wat je doet

Heb je een keuze gemaakt wees dan ook tevreden. Misschien is het resultaat van je opdracht niet het beste resultaat wat je kan leveren. Je weet dat je alles hebt gegeven wat er op dit moment mogelijk was, blijf dan niet hangen dat het misschien beter had gekund. Accepteer dat je niet altijd alles super perfect kan doen en dat perfect ook goed is.

Herken jij dit ook dat je eerst met tegenzin aan een opdracht begint, tijd probeert te rekken door eerst wat anders te gaan doen?  Weet dat je altijd een keuze kunt maken en wees trots op jezelf!

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoe kan ik je van dienst zijn?