Met het veen aan mijn voeten

Sinds een paar maanden ben ik van verhuisd van de randstad naar Drenthe. En echt, ik ben blij met deze stap naar ons mooie huis en de rustgevende omgeving. Toch merk ik dat ik mezelf even ben kwijtgeraakt. Ik voel mij verloren en stuurloos. Wie ben ik zonder mijn vertrouwde geboorteplaats? Welke kant moet ik op?

Allemaal vragen waar ik op dit moment geen antwoord op weet. “Tijd nemen” zegt mijn gevoel. “Ga iets doen”, zegt mijn verstand.

Ondertussen blijft het kwetteren in mijn hoofd. Mijn gedachtes en emoties schieten alle kanten op. Tegelijkertijd overvalt mij tijdens iedere wandeling met de hond een enorm gevoel van dankbaarheid en rijkdom. De weidsheid van het prachtige landschap doet mij beseffen dat het universum immens groot is. Het geeft mij kracht en energie om te ontdekken wat ik wil.

Kun jij je eigen geluk zelf bepalen?

Ik ben ervan overtuigd dat jij voor een groot gedeelte je eigen pad en daarbij ook je eigen geluk kan bepalen. Het belangrijkste deel van dit proces is om de verbinding met jezelf aan te gaan. Innerlijk voelen waar jij blij van wordt,  waar jij energie van krijgt en wat een glimlach op jouw gezicht geeft. Dit inzicht geeft je de vrijheid om keuzes te maken die bij je passen. Als je niet veel tijd voor jezelf kunt vrijmaken, bedenk dan dat je ook in kleine stapjes jouw innerlijke zoektocht kunt doorlopen.

Momenteel staan mijn dagen in het teken van loslaten. Het laten gaan van een overtuiging die mij niet meer verder helpt. De overtuiging dat ik iets moet doen. Ik voel mij nog niet helemaal thuis, maar ik voel wel dat hier mijn plek is om verder te groeien in mijn proces naar mezelf. Mijn vraagtekens, angst en overtuigingen zijn leerprocessen om naar de kern van mezelf te kijken. Ik ga ze aanschouwen en omarmen. Langzaamaan voel ik dat ik uit een dal stap en naar het licht toe ga.  

Ik voel de aarde onder mijn voeten en de blauwe lucht boven mijn hoofd. Alle gedachtes die ik heb laat ik nu wegdrijven als wolkjes aan de horizon. Ik geniet!

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoe kan ik je van dienst zijn?