Ik durf niet…

Angst, onzekerheid, verdriet en pijn zijn de emoties die ik momenteel intenst beleef. Ik vrees het loslaten van het oude vertrouwde met de ongewisse stap naar het nieuwe onbekende. Misschien denk je nu wel: “Petra dat is toch juist spannend”. Natuurlijk is het super spannend en leuk om naar een nieuwe omgeving te gaan. Om Het Gooi in te ruilen voor Drenthe. Toch ervaar ik het nog niet als een avontuur, maar overheerst mijn angst om alles wat ik heb opgebouwd achter te laten. Om gedag te zeggen tegen de mensen om mij heen die mij vooruit geholpen hebben.

Tegelijkertijd voel ik dat ik dit nieuwe avontuur nodig hebt om verder te groeien. Ik zet de juiste stap door de veiligheid, die als een goede jas om mij past, op te geven. Het verlangen naar ruimte en rust was er al zo lang. Het is goed om de ruimte voor jezelf in te nemen. Dat adviseer ik ook regelmatig aan mijn cliënten: “Pak de rust en ruimte die je nodig hebt, waar jij behoefte aan hebt”. Het geeft je de mogelijkheid om te ontdekken wie je bent, wat je voelt en wat je wilt doen.

Want voel jij wat je wilt?

Misschien een lastige vraag. Voelen is vaak makkelijk als er pijn is. Of, zoals bij mij op dit moment, als er verschillende emoties zijn. En ik weet dat iedere emotie oké is. Het geeft mij de mogelijkheid om tijd te nemen om te voelen of ik het juiste pad bewandel. Soms is deze weg niet mooi gepolijst en liggen er obstakels op de weg. Het geeft mij de kracht om er overheen te klimmen op weg naar mijn innerlijke groei.  

Het word tijd dat ik mijn bange “ik” vaarwel ga zeggen en plezier en waardering voel voor alle nieuwe dingen die gaan komen. Ik heb allerlei plannen voor de toekomst en heb er zin in. Dus nee, ik ga nog lang niet “drenthenieren” zoals verschillende mensen aan mij vragen. Ik kan jou, als trouwe volger, alvast verklappen dat ik in het najaar iedere maand een gratis Webinar ga geven. Dan deel ik mijn ervaringen en inzichten. En ik hoop oprecht dat jij je eigen ervaringen en inzichten met mij en alle andere vrouwen gaat delen. Zodat we elkaar helpen en inspireren om een overgang naar jezelf te kunnen maken. Dus heb je onderwerpen of ideeën, kom maar op. Ik heb er zin in!

Voor nu neem ik de tijd om in te pakken, op te ruimen en weg te gooien.

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoe kan ik je van dienst zijn?