De gouden tip om ’s morgens uitgerust aan je dag te beginnen

Koffie, koffie, lekker bakkie koffie!

‘Jeetje wat ben ik moe, vertelde laatst een cliënt bij haar eerste behandeling. ‘En niet een beetje moe, ik sleep me door de dag. Als ik alleen al denk aan ontbijten, ben ik al bekaf. Nee, laat mij maar starten met koffie. Anders haal ik het einde van de dag echt niet.’

Oei, denk ik meteen: Koffie! Geen wonder dat je moe bent. ‘Hoezo denk je nu misschien, ik heb die koffie echt nodig hoor! En je gaat hopelijk nu niet vertellen dat ik goed moet ontbijten, want dat weet ik allang. Ik ben gewoon zo moe en dan begin jij over eten…..’ Wees maar niet bang, dit is niet  het zoveelste blog over gezond eten. Want volgens mij weet jij donders goed wat je wel of niet moet eten, dus daar ga ik je niets over te vertellen. Maarrrrrr….. ik wil je wel wat vertellen over warm ontbijten.

De wijsheid van mijn moeder was zo slecht nog niet

Warm ontbijten! Serieus Petra?! Brr, daar moet ik niet aan denken. Mijn kop koffie is me al warm genoeg. Dus waarom starten met iets anders? Weet je dat ik ben opgegroeid met Brintapap  als ontbijt? Vies dat ik het vond! Dikke, klonterige pap met melk, gatver, zelfs nu nog lopen de rillingen over mijn rug/ krijg ik er de bibbers van. Hoe kon mijn moeder mij dit aan doen…

Begin je dag goed met dit recept

Eigenlijk was het helemaal niet zo slecht wat zij me voorzette. ‘Stel dat ik het wil proberen’ versus ‘waar haal je de tijd vandaan’  Mijn advies: probeer dat warm ontbijten gewoon. En als je nu denkt ‘waar haal ik de energie vandaan’, geen nood! Dit recept kun je de avond van tevoren maken. Zelfs als je je ’s avonds uitgeblust voelt. Kies ervoor om het 1 weekje vol te houden. Wat heb je te verliezen, niets toch?

Havermoutpap met fruit 

Kook 150 gram havervlokken met 700 ml amandelmelk.  Voeg daar 2 el. verse sinaasappelsap aan toe en een klein beetje cacaopoeder. Dan een handjevol walnoten en een snufje zeezout. Laat het ongeveer 15 minuten koken.

Zet dit vervolgens tot de volgende ochtend in de koelkast. Voeg ’s ochtends nog wat amandelmelk toe met een klontje roomboter en verwarm je havermoutpap.

Doe er dan nog wat vers fruit bij et voilà, je hebt een heerlijk warm ontbijtje. Easy toch!

Een dieselmotor moet ook eerst warm lopen

Gruwel je stiekem van havermoutpap? Start dan eens met een omelet. Of pannenkoeken! Zeg nu zelf, dat is toch geen straf om mee te beginnen? Tob je weer met die tijd, bak een aantal boekweitpannenkoeken van tevoren en eet deze dan bij je ontbijt, echt heerlijk. En nee, ik weet dat het niet warm is, maar een keer er mee starten is geen probleem. En weet je dat gekookt en warm fruit heerlijk is op je pannenkoek.  

Iedereen weet dat het slecht is voor je motor is om na het starten direct hard weg te rijden. Dus waarom dan ook niet warm ontbijten? Het zet jouw motor aan en geeft jou een boost energie. Ontsteek ‘s morgens je vuurtje en je motor loopt gesmeerd.

En weet je wat nog een voordeel is van warm ontbijten? Je hebt geen koude handen en voeten meer. Wat zal je partner blij zijn; geen ijskoude voeten meer van jou in bed. Joepie! 😉

 

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoe kan ik je van dienst zijn?