Het is nog geen tijd om achter de geraniums te zitten!

In deze huidige maatschappij is ‘aan jezelf denken’ geen eenvoudige opgave. Je staat nog volop in het leven. De week is goed gevuld met je werk, je gezin en misschien de zorg voor je ouders. De laatste jaren merk je dat al deze taken je steeds zwaarder laat voelen. En nee, je wilt niet als een oude zeur overkomen, dus zet je je schouders eronder en ga je door.
 
Maar diep in je hart is het enige wat je wilt: ONTSPANNING!
 
Overtuigingen die er zijn kan je loslaten. Gedachtes over jezelf, hoe je voor anderen klaar moet staan, goed je best moet doen op je werk. Welke overtuigingen jij ook hebt, ze horen bij een vorig leven. Nu is het tijd dat je jezelf op de eerste plaats zet, en dat is zeker niet egoïstisch. Een moment om goed voor jezelf te zorgen. Met liefde en mildheid naar jezelf te kijken.
 
De overgang is geen pas op de plaats of het stoppen van je actieve leven, maar juist een tijd voor groei en ontwikkeling. Een stap in een nieuwe fase van je leven. Je sluit een hoofdstuk in je leven af -van vruchtbare vrouw- en begint een gloednieuw hoofdstuk: naar wijze vrouw. Het is een moment van bezinning en rust om terug te kijken op je leven, en vooral maak  keuzes en plannen voor het volgende hoofdstuk in je leven.
 
Tijd om ruimte voor jezelf in te gaan nemen. Jezelf op de eerste plaats te zetten. Goed voor jezelf te zorgen. Een moment om te ontspannen en rust te nemen. En nee, het is zeker nog geen tijd om achter de geraniums te gaan zitten. Misschien is het voor jouw een moment om juist die stap terug te mogen doen? Of een nieuwe studie of carrière te beginnen?
 
Welke stappen wil je nog zetten in je leven?
Welke toekomstplannen heb je nog?
 
Neem de ruimte om te onderzoeken wat jij wilt!
 
Met het ouder worden zul je merken dat het maken van keuzes makkelijker gaat. En misschien ervaar je dit niet direct, maar je hebt alle wijsheid in je, alle levenservaringen die je helpt om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Er ontstaat een verbinding met jezelf en je gaat steeds beter voelen en beseffen dat alles wat je energie kost, je achter kan laten. Er ontstaat ruimte voor nieuwe en verfrissende energie. Een innerlijke kracht die tevoorschijn komt en die ervoor zorgt dat je kan zijn wie je bent.
 
De overgang is een mooie periode die je leven een nieuwe boost geeft om al je resultaten die je tot nu toe in het leven hebt ervaren, te vieren. Juist je levenservaring is absoluut van grote betekenis voor jonge mensen. Je bent een wijze vrouw die vol zelfvertrouwen in het leven staat.

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoe kan ik je van dienst zijn?