De grootste twijfelkont!

Ga je rechts om of links om?

Opeens ben je veranderd in de grootste twijfelkont van het universum. Heb je de ene dag een supergoed plan, twijfel je de volgende dag of je dit wel moet uitvoeren. Jij, die altijd precies wist wat je wilde bereiken in je leven. Die alles zowel op je werk, als in je privéleven regelde; en nu wordt je telkens gek van alle twijfels.

Mist in je hoofd

Net als je kordaat wil handelen, lijkt er wel een mist in je hoofd op te komen. Je weet niets meer. Geen namen, geen pincode en waar zijn toch altijd die sleutels. Zodra je haast hebt, en dat is vrijwel altijd, kan je ze prompt nergens meer vinden. Tegenwoordig leg je jouw sleutels maar op een vaste plek . Na die ene keer dat jij je hele huis overhoop had gegooid om die “rot” sleutels te vinden, om ze vervolgens in de broodtrommel terug te vinden…… 😉

Een achtbaan in je hersenen

Tijdens de overgang vinden er veranderingen plaats in jouw vrouwelijke hormonen. De verhouding tussen progesteron en oestrogeen verandert in de overgang. Dit heeft invloed op je hersenen. En dan vooral op het gedeelte van je hersenen die een belangrijke rol speelt bij het onthouden van dingen. Ook het gedeelte van je hersenen dat ervoor moet zorgen dat jouw karretje met emoties niet uit de bocht vliegt, is tijdelijk uit balans. Jouw karretje schiet alle kanten op en heeft moeite om op de weg te blijven. Er is chaos in je hersenen. Gelukkig is deze chaos maar tijdelijk. Zodra er een balans gevonden is tussen je vrouwelijke hormonen, komt er weer rust.

Meditatie

Is er chaos in je hoofd, ga dan mediteren. Het geeft je energie, je hormoonhuishouding komt in balans en het houdt je jong. Gewoon iedere dag 20 minuten even niets doen. Echt, het blijkt wetenschappelijk te zijn bewezen. 😉 O ja, voordat je nu denkt “ik ga echt niet in zo’n ingewikkelde houding zitten”, dat is echt niet nodig. Zitten op een stoel of op een lekkere bank is prima. Zet een rustige muziekje zonder al te veel beat op en luister 20 minuten. Makkelijker en goedkoper kan het niet.

Het is zo gek nog niet

Oké, heb je niet een hoofd als een zeef, dan ben je wel onzeker. Maar weet dat dit best goed te verklaren is. In de loop van de jaren neemt je Nierenergie af. En laat die er nu net voor zorgen dat je zelfvertrouwen hebt. Doordat je Nierenergie afneemt moet er een nieuwe balans gevonden worden. Een evenwicht tussen je vrouwelijk zachte ik (je Yin) en je mannelijk daadkracht (je Yang).

Dus wees niet te streng voor jezelf. Lach om jezelf als je weer eens iets vergeet. Het is niet het einde van de wereld. En het heeft als voordeel dat je kastjes of laatjes opruimt. Ben je in de twijfel-modus en weet je niet of je rechts of links af moet? Ga rustig zitten en luister naar wat jouw gevoel je zegt. Ik weet zeker dat je precies weet wat je wilt. En blijkt het gevoel niet juist te zijn. Ach, de volgende keer beter!

 

 

 

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoe kan ik je van dienst zijn?